ارتقای کیفیت گندم و نان در گرو بها دادن به ترویج و آموزش است

مدیر ترویج و آموزش جهاد کشاورزی استان اردبیل گفت: ارتقای کیفی و کمی تولید گندم و نان در استان اردبیل در گرو همکاری و همگامی متولیان با ترویج و آموزش از مزرعه تا سفره است.

خبرگزاری تسنیم از اردبیل، جاوید صحرایی عصر پنجشنبه در میزگرد رسانه ای بررسی وضعیت گندم و نان تولیدی در اردبیل اظهار داشت: در کنار برنامه های آموزشی برای بهره برداران بخش کشاورزی به ویژه تولیدکنندگان گندم، سعی کردیم تا راهکارهای مناسب برای کشت، داشت و برداشت کیفی محصول را با الگوهای درست و مدرن ارائه کنیم تا با این افزایش ضریب نفوذ آموزش و ترویج بتوانیم به تولید کیفی گندم و نان کمک کنیم.

وی تصریح کرد: گندم برکت الهی است و سرمنشأ غذای سالم است و به عنوان یک محصول استراتژیک و قوت لایموت مردم جز مسائل و موضوعات مهمی است که روز 31 فروردین را نیز به نام روز ملی گندم و نان نامگذاری کردند.

مدیر ترویج و آموزش جهاد کشاورزی استان اردبیل گفت: در کنار اینکه تولید گندم در استقلال و نجات کشور در حوزه امنیت غذایی بسیار مهم است، در سال مزین به سرمایه گذاری برای تولید باید به تقویت تولید این محصول و خودکفایی کشور کمک کنیم که در مجموع از 135 هزار بهره بردار بخش کشاورزی، 53 هزار نفر آنها گندمکار بوده و برای انتقال یافته های آموزشی 83 دوره آموزشی را در سال گذشته برگزار کردیم.

صحرایی افزود: 10 مورد انتقال یافته های آموزشی به همراه تغییر رفتار و نگرش کشاورزان به تولید گندم با کیفیت با استفاده از گونه های تولید شده استان را شاهد بودیم و با وجود اینکه با کمبود نیرو در حوزه ترویج روبه رو هستیم اما 153 نیروی ترویج و آموزش در سطح استان و شهرستان ها در 38 مرکز جهاد کشاورزی سعی کردند تا در خدمت 135 هزار بهره بردار این بخش باشند.

وی از برگزاری آموزش انفرادی برای بیش از چهار هزار و 190 نفر و آگاهی سازی در فضای مجازی و رسانه ای اشاره کرد و ادامه داد: با هدف انتقال دانش و علوم جدید و بها دادن به امر سلامت غذایی و خودکفایی در کنار مجاهدت مرکز تحقیقات جهاد کشاورزی، در شبکه مراقبت و ترویج و آموزش بخش کشاورزی سعی کردیم تا بر اطلاعات فعالان این بخش بیفزاییم.

مدیر ترویج و آموزش جهاد کشاورزی استان اردبیل ضرورت یکپارچگی سامانه ها و ارائه خدمات آموزشی مؤثر در ابعاد مختلف تغذیه محصول و خلأ گندم را یادآور شد و خاطرنشان کرد: 37 سازه در ترویجی در این بخش در نظر گرفته شده تا امکان بهره برداری و استفاده از ظرفیت آموزش و ترویج فراهم آید که یک هزار و 110 مددکار ترویجی نیز در این راستا کمک کار و یاریگر ما هستند.

صحرایی نقش حمایت، هدایت و ترویج را در امر تولید و حرکت سرمایه گذاری مولد یادآور شد و اضافه کرد: برای رسیدن به تولید کیفی نان استاندارد باید از مرحله تولید محصول در مزرعه تا خرید تضمینی، ذخیره سازی در سیلو، ارسال گندم به کارخانه آرد و همت نانوا زنجیره تولید به نحوی عمل کند تا با کیفیت ترین گندم تحویل مردم شود.

مدیر ترویج و آموزش جهاد کشاورزی استان اردبیل بیان کرد: ما همچنان معتقدیم در این فرآیند آموزش و ارتقای سطح کیفی و کمی فعالیت های بخش ترویج راهگشا و بسیار مؤثر خواهد بود.

به گزارش تسنیم، در این نشست مسئولان حوزه آرد و نان، بهداشت و غله فعالیت های خود را برای توانمندسازی نانوایان، تولید با کیفیت آرد و نان بیان کردند.

انتهای پیام/131

نظرات

captcha